Κουνούπια- Ο επικίνδυνος επισκέπτης του καλοκαιριού

Κουνούπια- Ο επικίνδυνος επισκέπτης του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι και οι ζεστές θερμοκρασίες έκαναν ήδη την εμφάνισή τους και μαζί τους και τα ενοχλητικά κουνούπια. Με την έλευση των ενοχλητικών επισκεπτών αρχίζει και η έντονη ανησυχία, όχι μόνο λόγω των ιών που μεταδίδονται με το τσίμπημά τους αλλά και για τον έντονο κνησμό, ερεθισμούς και πιθανές μολύνσεις που προκαλούν στο δέρμα μας.

Τα κουνούπια προσελκύονται από την κίνηση, τη σωματική θερμότητα, την υγρασία και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέεται με την αναπνοή του ανθρώπου. Το σφύριγμα που κάνουν προέρχεται από το συγχρονισμένο τους φτερούγισμα. Παρασύρονται εύκολα από τον άνεμο και έτσι μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλες αποστάσεις.

Η δραστηριότητά τους έχει να κάνει με τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα. Έτσι τις πρώτες πρωινές, τις πρώτες νυχτερινές ώρες και κατά τη διάρκεια της νύχτας τα περισσότερα είδη είναι πιο ενεργητικά και τσιμπούν, αλλά υπάρχουν και είδη που τσιμπούν όλο το εικοσιτετράωρο.

Το θηλυκό τρυπάει το δέρμα με 6 «καρφίτσες» που έχει στο στόμα του και με τη προβοσκίδα του ρουφά το αίμα που καταλήγει στην κοιλιά του και μόλις ωριμάσουν τα αβγά του τα τοποθετεί στην επιφάνεια του νερού. Το τσίμπημα του κουνουπιού προκαλεί κοκκινίλα στο δέρμα, πρήξιμο και έντονη ενοχλητική φαγούρα που μπορεί να μολυνθεί.

Τα κουνούπια αποτελούν πολλές φορές βάσανο στη διαμονή και εγκατάσταση του ανθρώπου σε αρκετά μέρη της γης. Έτσι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί διάφορα μέσα προφύλαξης, όπως κουνουπιέρες, απωθητικά υγρά, κρέμες αλλά και μέσα εξόντωσης, με διάφορα εντομοκτόνα, καθώς επίσης αποξήρανση βαλτότοπων και ελών.

Την αποτελεσματική λύση την έχει η PharmaLead!

Με το Εντομοαπωθητικό Spray, τα Εντομοαπωθητικά Aυτοκόλλητα και το Απαλυντικό RollOn για Μετά Το Τσίμπημα

Εντομοαπωθητικό Spray για Σκνίπες και Κουνούπια, συμπεριλαμβανομένου και του κουνουπιού Τίγρης.

Αποτελεσματική σύνθεση που βασίζεται στο δραστικό συστατικό Eycaluptus citriodora oil, φυτικής προέλευσης και με αποδεδειγμένη εντομοαπωθητική δράση. Παράλληλα, ο συνδυασμός των πέντε αιθέριων ελαίων φυτικής προέλευσης που περιέχει (γεράνι, μέντα, ευκάλυπτος, λεβάντα και βασιλικός) προστατεύει και περιποιείται την επιδερμίδα. Δρα έως και 5 ώρες με μία μόνο εφαρμογή, χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας. Είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια. Με ευχάριστο άρωμα.

Αρ. Έγκρισης Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων: ΤΠ-19-0242/2017

Εντομοαπωθητικά Aυτοκόλλητα για Σκνίπες και Κουνούπια, συμπεριλαμβανομένου και του κουνουπιού Τίγρης με Eucalyptus citriodora oil & φυτικό αιθέριο έλαιο λεβάντας

Αποτελεσματική σύνθεση που βασίζεται στο δραστικό συστατικό Eycaluptus citriodora oil, φυτικής προέλευσης και με αποδεδειγμένη εντομοαπωθητική δράση. Επίσης, περιέχει φυτικό αιθέριο έλαιο λεβάντας που προστατεύει και περιποιείται την επιδερμίδα. Δρα έως και 8 ώρες. Είναι διακριτικό στην εφαρμογή, επικολλάται στα ρούχα, σε διάφορα σημεία και αντικείμενα για τοπική προστασία ενός χώρου, όπως στον τοίχο, στην καρέκλα, στο παιδικό καρότσι, στην κούνια. Είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια. Με ευχάριστο άρωμα

Αρ. Έγκρισης Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων: ΤΠ-19-0243/14.02.2017

Απαλυντικό RollOn για Μετά Το Τσίμπημα

Περιέχει συστατικά με έντονη καταπραϋντική, μαλακτική και αντιφλογιστική δράση (χαμομήλι, αλλαντοΐνη), ανακουφίζοντας γρήγορα και αποτελεσματικά από τους πόνους, τον κνησμό και τους ερεθισμούς που προκαλούν τα κουνούπια, οι σφήκες, οι τσούχτρες και άλλα ενοχλητικά έντομα. Δεν κολλάει και δεν λαδώνει το δέρμα.